كلام فى الجودة ... ليه بنقع في فخ التسرع والحكم المسبق ؟

جودة القمح ومنتجاته من دقيق وسميد وزوائد ومواصفات الدقيق المناسب لكل صناعة وفنيات الاختبارات والتحليلات المعملية - جودة الدقيق - جودة السيمولينا / السميد ، الفارينا - جودة الردة الخشنة - جودة الردة الناعمة - جودة السنون shorts/pollard (السن الابيض ، السن الأحمر) من تحليلات واختبارت جودة القمح - Wheat Quality ، كل ما يخص اساليب ضبط الجودة من اختبارات وتحاليل وتحقيق مواصفات وما يتعلق بنظم توكيد الجودة و شهادات الجودة & الاختبارات والاجهزة المعملية وقيمها ودلالتها - Laboratory Instruments ويضم الاختبارات والتعاريف والمانيوال الخاصة بالاجهزة المستخدمة فى المعامل وقيمها ودلالتها ... تطبيقات توكيد الجودة و متطلبات سلامة الغذاء Food Safety-Safe Food-
تطبيقات اشتراطات و متطلبات أمان وسلامة الغذاء Food Safety Management Systems safety , Hygiene , GMP , GHP , ISO22000 , FSSC , ....etc - النظافة الميكانيكية وتكنولوجيا التعقيم و التبخير و مكافحة الآفات - Mechanical Cleaning & Fumigation & Pest Control
آليات وطرق تنظيف المعدات و عمليات النظافة الميكانيكية وما يخص الاساليب التطبيقية و الوقائية فى تكنولوجيا التبخير و التعقيم و مكافحة الافات - التعقيم و التبخير و تكنولوجيا مكافحة الافات - Mechanical Cleaning of Machines & Fumigation & Pest Control Technology ... المحسنات واضافات الدقيق - Flour improvers & Flour additives
يضم ما يتعلق بمحسنات واضافات الدقيق
تطبيقات توكيد الجودة و متطلبات سلامة الغذاء Food Safety-Safe Food-
أضف رد جديد
Osama Badr
مؤسس المنتدى
مشاركات: 9159
اشترك في: الخميس مايو 03, 2018 2:46 pm
اتصال:

كلام فى الجودة ... ليه بنقع في فخ التسرع والحكم المسبق ؟

مشاركة بواسطة Osama Badr »





صورة



كلام فى الجودة
ليه بنقع في فخ التسرع والحكم المسبق ؟



ده غالبًا لأننا بنشوف جزء من الصورة... ونبني عليه كل قراراتنا. وده بيبان بشكل واضح وإحنا بنشتغل على الـ Value Stream Map (VSM). إللى بتعتمد على عاملين أساسيين وهما Information Flow /Material Flow

وبيكون أغلب تركيزنا على تتبع حركة الخامات والهدر وأنواعه المصاحب لها ، وهو فين موجود؟ شكله إيه؟ نسبته قد إيه؟

لكن في وسط التركيز ده، ساعات بننسى الجانب الأخر من الصورة وهو لا يقل أهمية: تدفق المعلومات.
بنتعامل مع المعلومات كأنها مضمونة أو مفهومة تلقائيًا... وده خطر كبير، خاصة في الصناعات الحساسة.

لو ما عملناش تحليل مخاطر لتدفق المعلومات، النتيجة ممكن تكون كارثية.
في مجال زي سلامة الغذاء Food) Safety)، أي خلل في تدفق أو تحليل المعلومات ممكن يضر صحة العميل مباشرة.
تخيل مثلًا إن فيه عميل عنده حساسية من مكوّن معين (Allergen)، والمعلومة دي ما وصلتليش أو ما اتفسرتش صح... النتيجة مش بس فقدان ثقة، لكن ممكن تكون خطر حقيقي على حياته.

البيانات اللي بنستقبلها من العميل أو السوق مش مجرد أرقام أو ملاحظات. دي إشارات لازم نحللها صح، ونقيّمها من منظور المخاطر، علشان نقدر نقدّم منتج غذائي آمن فعلاً.

تقييم المعلومات بشكل صحيح معناه:
• نفهم مصدر كل معلومة ومدى موثوقيتها
• نحدد مين بيتعامل معاها وإزاي
• نعرف إيه المخاطر لو المعلومة دي كانت ناقصة أو غير دقيقة
• ونبني آلية مراجعة مستمرة علشان ما نكتفيش بالتحليل لمرة واحدة

سلامة الغذاء مش بس بتبدأ من خط الإنتاج... بتبدأ من أول معلومة.

#فكرة_ورسالة
#Lean_Food
#Food_Safety


https://www.linkedin.com/posts/ahmed-hussein-a8a36618_aeraesaepaetabraepaexabraepaesaeuaewaexaer-activity-7324662821038751744-aKf1?utm_source=share&utm_medium=member_android&rcm=ACoAABG_IYwBEFoQoeYtJNIF1NzAvC8HDe-lKJ4
مدونة تكنولوجيا الطحن Millingtec
https://millingtec.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
مدونة اعمل صالحا DOSALEH
https://dosaleh.blogspot.com
-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-٠-
قناة زدنى علما zdny3lma
https://www.youtube.com/@zdny3lma
Knowledge is a power
Keep on what you're reading of HOLY QURAN
There is much still to learn
أضف رد جديد

العودة إلى ”اختبارات ومعايير الجودة لـ القمح و الدقيق والسميد والزوائد ... مواصفات الدقيق المناسب لكل صناعة ... وتطبيقات QA ... المحسنات واضافات الدقيق ... تطبيقات التبخير fumigation والتعقيم والتطهير“