صفحة 1 من 1

نقطة مهمة اوي لازم ناخد بالنا منها واحنا بنطبق HACCP

مرسل: السبت مايو 28, 2022 10:09 pm
بواسطة Osama Badr
في نقطة مهمة اوي لازم ناخد بالنا منها واحنا بنطبق HACCP :

فيه حاجة اسمها Food Safety Critical Limits و Operational Critical Limits طب ده هتفدني في ايه تعالي ناخد مثال علشان اوضحلك النقطة دي :

جهاز البسترة كلنا عارفين ان البسترة بتكون علي حرارة لا تقل عن ٧٢ لمدة 15 ثانية والمعلومة دي جبناها من الأبحاث العلمية ودى ال food safety critical limit .. و تلاقي مكتوب فيHazard Control Plan ان المرحلة دي CCP والحدود بتاعتها لا تقل عن 72 لمدة 15 ثانية و يوجد اجراء تصحيحي لو الحرارة قلت عن كدة وتلاقي عامل validation كمان للنقطة دي وعمل تجارب والتحليل الميكرو تمام.

بس فيه نقطة مهمة جدا لازم نعمل حسابها وهي ورقة المعايرة بتاعت ال sensor ال بيقيس حرارة البسترة وأكيد طبعا اي معايرة بيبقي فيها انحراف مسموح بيه حسب ال مكتوب في ورق sensor نفترض مثلا +-2 وده معناه ان لما اشوف حرارة جهاز البسترة 72 علي شاشة الجهاز معناه انها ممكن تكون فعلي 74 او 70 علشان في انحراف في sensor +-٢ وفي الحالة دي تعتبر نقطة عدم مطابقة . علشان كدة احنا بنشتغل علي Operational Critical Limits ال بعمل فيها حساب الانحراف ال موجود في sensor يعني هتبقي حدود النقطة دي هتبقي 74 مش 72 ودي ال بشتغل عليها يعني باخد اجراء تصحيحي لو قلت عن 74 وده ال بكتبه في Hazard Control Plan.
منقول
https://www.linkedin.com/posts/abdo-alsaidy-1b690a1a3_%D9%81%D9%8A-%D9%86%D9%82%D8%B7%D8%A9-%D9%85%D9%87%D9%85%D8%A9-%D8%A7%D9%88%D9%8A-%D9%84%D8%A7%D8%B2%D9%85-%D9%86%D8%A7%D8%AE%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%A7-%D9%85%D9%86%D9%87%D8%A7-%D9%88%D8%A7%D8%AD%D9%86%D8%A7-activity-6934506673789112320-TXAK?utm_source=linkedin_share&utm_medium=android_app