Low Bread Volume?
انخفاض حجم الخبز؟
Check these 10 Primary Reasons 👇 تحقق من هذه الأسباب العشرة الأساسية
🔹 Lack of Gas Production
🔹قلة إنتاج الغاز
1. Yeast Issues🧫:
- Low activity or
- Dosage
1. مشاكل الخميرة🧫:
- انخفاض النشاطية/الفاعلية أو
- الجرعة
2. Temperature🌡️:
- Low dough or
- Proving temperature
2. درجة الحرارة🌡️:
- عجين قليل أو
- درجة الحرارة أثناء التخمير
-
3. Proving Time⏱️:
- Insufficient time
3. وقت/فترة التخمير⏱️:
- الوقت غير كاف
-
4. Salt Level:🧂
- High salt dosage
4. مستوى الملح:🧂
- جرعة ملح عالية
-
▪ Observation:
Slow dough expansion during proving and baking.
▪ الملاحظة:
بطء تمدد العجين أثناء التخمر والخبز.
🔹 Lack of Oven Spring
🔹قلة/ضعف طفرة الفرن
5. Flour Quality🌾:
- Weak flour
5. جودة الدقيق🌾:
- دقيق ضعيف
-
6. Dough Consistency🥖:
- Stiff,
- Inelastic dough
6. تماسك العجينة🥖:
- قاسٍ/صلبة ،
- العجينة غير مرنة
7. Dough Development💪:
- Underdeveloped due to low energy input or short mixing time
7. تطوير العجين💪:
- متخلف بسبب انخفاض مدخلات الطاقة أو قصر وقت الخلط
-
8. Temperature🌡️:
- Low dough temperature
8. درجة الحرارة🌡️:
- انخفاض درجة حرارة العجين
-
9. Improver Issues🧪:
- Low dosage,
- Incorrect type, or
- Weak improver
9. مشاكل المحسن/محسنات الدقيق/اضافات الدقيق🧪:
- جرعة منخفضة،
- نوع غير صحيح، أو
- محسن ضعيف
-
10. Oven Temperature🔥 :
- Too high limiting expansion
10. درجة حرارة الفرن 🔥 :
- توسعة محدودة للغاية
▪ Observation:
No visible expansion -surface bursting- in the first 5-10 minutes of baking.
▪ الملاحظة:
لا يوجد تمدد واضح - انفجار السطح - في أول 5-10 دقائق من الخبز.
🔹 Distinguishing Factors
🔹العوامل المميزة
▪ Lack of Gas Production:
Slow expansion during proving and baking.
▪ قلة إنتاج الغاز:
التوسع البطيء أثناء التخمير والخبز.
▪ Lack of Oven Spring:
No visible expansion in the initial baking stage.
▪ عدم وجود طفرة/نطرة الفرن:
لا يوجد توسع واضح في مرحلة الخبز الأولية.
Thanks for reading✨📚
GRAINAR
#breadmaling #yeast #bread #flour |#rheology #enzymes #Grainar"
https://www.linkedin.com/mwlite/feed/posts/dimitrios-argyriou-1a38251b6_breadmaling-yeast-bread-activity-7223190889123201024-TkqE?utm_source=share&utm_medium=member_android#:~:text=Low%20Bread%20Volume,enzymes%20%23Grainar